Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40804 – Un model eficient, sostenible i equitatiu

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.08 Model productiu i repartiment de la riquesa D.08.1 Els reptes actuals: sostenibilitat, equitat i eficiència D.08.1.1 Un model econòmic català Temes

Tanmateix, l’èxit no està garantit. El repte que afronta Catalunya exigeix una veritable transformació, tant institucional com productiva, vers un model econòmic més eficient, més sostenible i més equitatiu.

 Catalunya gairebé excel·leix en termes de pur creixement: en població i PIB, mantenint un saldo comercial exterior i un saldo fiscal positius. L’entrada a la UE i l’euro va suposar, d’entrada, un deteriorament del saldo comercial exterior i el conseqüent endeutament, que a hores d’ara s’ha superat per la via d’un espectacular creixement del turisme i de les exportacions de productes arreu del món.  A data d’aquest document, l’economia catalana es troba plenament integrada al si de la Unió Europea, essent una de les regions amb taxes de creixement més altes, tant en PIB com en generació d’ocupació, i amb un major superàvit comercial exterior i superàvit fiscal.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

Sigues el primer a deixar un comentari!

Notificació de
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència