Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 61401 – L’Estat, un instrument

categoria

F L'Estat, una eina al servei de les persones F.14 El paper de l'Estat F.14.1 L'Estat en un nou escenari de governança F.14.1.1 L'Estat en un nou escenari de governança Temes

Quan un Estat és d’arrels profundament democràtiques la seva pròpia existència l’han de decidir els seus ciutadans, com també han de decidir si constitueixen un Estat propi i independent o, també per una decisió de la mateixa majoria, si decideixen incardinar-se en un estructura estatal d’àmbit territorial superior.

 

Constituir un Estat d’aquesta manera ha de comportar, necessàriament, que aquest estat ha d’estar al servei dels seus ciutadans, dels qui l’han volgut constituir i també dels altres. D’aquesta manera, l’Estat esdevé un instrument al servei dels interessos de tots els seus ciutadans i, per tant, la seva estructura i funcionament han de respondre i adequar-se a les necessitats del servei que ha d’oferir. La creació d’un nou Estat ofereix la gran oportunitat de partir d’una nova planta que no reprodueixi ni perpetuï les deficiències de les velles estructures, o almenys que tingui la voluntat de modificar-les i adaptar-les a les noves exigències.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 4]

Feu un comentari

Sigues el primer a deixar un comentari!

Notificació de
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència