Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40830 – La renda bàsica

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.08 Model productiu i repartiment de la riquesa D.08.4 Per un repartiment equitatiu D.08.4.4 Una renda bàsica garantida Temes

El repte més important és aconseguir un sistema econòmic realment eficient, just i transparent. Una dècada de depressió econòmica ha deixat una gran quantitat d’aturats de llarga duració i un percentatge elevadíssim d’atur juvenil, que fan témer una situació permanent de taxes elevades d’atur.

Aquesta circumstància ens obliga a debatre amb profunditat la implantació de la Renda bàsica (garantida, universal, condicionada…) a Catalunya: estructurada en trams diferents, segons els grans grups d’edat; suficient perquè aproximadament amb la meitat es cobreixi el cost total dels serveis de l’estat del benestar, inclòs el lloguer o dret d’ús de l’habitatge i els subministraments (aigua, energètics, de comunicacions…) vinculats directament.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 40830 – La renda bàsica"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

L’atur juvenil, que certament és un gran problema, està agreujat per un altre problema – persones que, havent passat pel sistema educatiu, no han assolit els coneixements necessaris per a fer cap feina disponible en el nou mercat tan dominat per la tecnologia moderna.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència