Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40835 – Renda bàsica universal i escolarització

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.08 Model productiu i repartiment de la riquesa D.08.4 Per un repartiment equitatiu D.08.4.5 El contracte social Temes

També es discutible si amb la Renda Garantida de Ciutadania desapareix la justificació de l’escolarització obligatòria i universal, tota vegada que la formació ja no ha de ser necessàriament la preparació per al treball. Israel, per exemple, accepta que els pares puguin triar que els fills es concentrin en l’estudi de la Torà, amb absolut abandó de les matèries útils per al treball.

El contracte social actual és conegut i perfectible. De l’alternatiu es sabem molt poc. Un debat franc i entenedor sobre l’un i l’altre és oportú i necessari per encarar el futur de la nostra societat.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 40835 – Renda bàsica universal i escolarització"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

No s’ha d’eliminar en cap cas l’obligatorietat d’escolarització, entesa com a obligatorietat a aprendre. Ans al contrari, cal potenciar el coneixement com a via de realització personal, però també com a capacitació per a prestar el servei a la societat al que serien obligats els receptors de la renda universal.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència