Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40831 – Universalització dels serveis públics bàsics

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.08 Model productiu i repartiment de la riquesa D.08.4 Per un repartiment equitatiu D.08.4.4 Una renda bàsica garantida Temes

La introducció de la Renda bàsica representa un canvi radical en l’estructuració del model econòmic. Apareix com la culminació lògica de la universalització de serveis públics bàsics i proporciona tranquil·litat a un segment de població ampli que treballa en els sectors més deprimits.

Tanmateix, al costat dels avantatges cal tenir present els importants canvis que comporta:

  1. a) afecta a diverses prestacions actuals com la d’atur, maternitat, jubilacions no contributives
  2. b) pot haver-hi una pressió molt forta per eliminar totes les assegurances públiques com la prestació d’atur, de maternitat i per substituir les pensions per plans de pensions privats
  3. c) incita a compatibilitzar la renda amb treballs i sous no declarats.
  4. d) podria incrementar la taxa d’abandonament escolar, en no tenir la perspectiva de necessitar un ofici o una titulació.
  5. e) podria induir al conjunt de la societat a desentendre’s d’una franja de la població de famílies desestructurades.
Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 40831 – Universalització dels serveis públics bàsics"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Els potencials problemes derivats de la renda universal bàsica, exposats a dalt, estan ben identificats i són molt reals. Crec que es poden mitigar condicionant aquesta renda amb una obligació de prestar un servei a la comunitat/societat, adient al coneixement i habilitats de cadascú i gestionat de manera que maximitzi l’utilitat per a la comunitat.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència