Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10251 – Una nació del segle XXI

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.3 La resposta catalana als reptes del segle XXI A.02.3.4 Un país amb projecció internacional Temes

El primer objectiu, doncs, és recuperar la dignitat nacional catalana, assolint la plena sobirania sobre el nostre futur, potenciant la nostra cultura i promovent la nostra llengua, tantes vegades perseguides o reprimides. Sense revengismes, conscients que Catalunya s’ha forjat al llarg dels segles amb aportacions molt diverses i que el futur ha d’intensificar encara més aquest internacionalisme. Però amb la convicció que la batalla per la nostra supervivència com a nació no està pas guanyada, i menys encara la de la nostra projecció arreu del mon.  On el concepte de nació –definit de forma molt diferent pels corrents de pensament de cada època precedent- pren una nova dimensió que podríem definir com “una societat cohesionada que ocupa el seu territori històric de forma sostenible socialment, ambientalment i econòmicament”. Mai com ara aquest dualisme local /global ha estat tan necessari i de nou Catalunya l’ha de fer compatible i fructífer.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10251 – Una nació del segle XXI"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

En el context mundial actual, és a dir, abans del “nou nou ordre mundial” que activament volem ajudar a construir, només hi ha una possible eina per a existir com a nació sobirana – estat propi. Estat, amb tot el que comporta, fins i tot els aspectes que no ens agradaran.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència