Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 61501 – Una estructura simple i propera, de base

categoria

F L'Estat, una eina al servei de les persones F.15 L'estructura de l'Estat F.15.1 Una nova estructura per un nou Estat F.15.1.1 Una nova estructura per un nou Estat Temes

temes relacionats

municipis ,un Estat próxim

El primer gran repte que ha de superar la construcció d’un nou Estat és la simplificació en tots els camps, començant per l’institucional. Un Estat pròxim als seus ciutadans ha de basar-se en una estructura simple i propera, de base. Aquest paper correspon, essencialment, als municipis, que han de tenir la dimensió, estructura i funcionament adequat per atendre totes les necessitats habituals dels seus ciutadans. Això no vol dir, necessàriament, que el seu nombre s’hagi de reduir, però sí que vol dir que els municipis s’han d’estructurar en àmbits administratius superiors –generalment les comarques, però també altres agrupacions supramunicipals o metropolitanes- que resultin més eficients a l’hora d’oferir determinats serveis. En la línia del que ja s’està fent des de les institucions autonòmiques, caldrà potenciar les infraestructures de tot tipus que facilitin aquesta organització supramunicipal, orientada exclusivament a oferir els serveis que pel nombre d’usuaris que necessiten per resultar eficients, necessiten un àmbit superior al municipal en moltes parts del territori de Catalunya.

Valora:
[Vots: 2 Puntuació: 5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 61501 – Una estructura simple i propera, de base"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Municipalisme. Si ho desitjen els petits municipis s’han de poder governar d’una manera directa o completament assembleària, i dotar-se dels mecanismes necessaris per desenvolupar pressupostos participatius amb regularitat.
Potenciar el Municipalisme com a experiència de democràcia directa

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència