Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10112 – Tecnologia digital

categoria

A Catalunya al món A.01 Els principals reptes del segle XXI A.01.1 Els reptes a escala mundial A.01.1.6 El control del coneixement i de la tecnologia Temes

Internet ha suposat un canvi en l’estructura piramidal de la comunicació. Les velles elits que dirigien els grans diaris, les ràdios i les televisions han cedit el seu poder en benefici d’unes noves corporacions globals. Tanmateix la «xarxa» permet que cada persona es pugui convertir en emissor dels seus missatges i continguts. És una porta que obra oportunitats per difondre alternatives al nou ordre mundial. Però ha de competir amb les elits financeres i les tecnològiques digitals. La tecnologia digital està penetrant en tots els sectors de producció i està capgirant l’escenari econòmic mundial, que està passant a mans de les grans corporacions que la dominen. Tenen el control de la informació sobre centenars de milions d’usuaris i acumulen els coneixements necessaris per dirigir el destí de la humanitat.

Valora:
[Vots: 2 Puntuació: 3.5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 10112 – Tecnologia digital"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

El problema evident és que les “velles èlits”, les mateixes que controlaven els mitjans de comunicaciò “clàssics”, han comprat una gran part dels mitjans digitals. Però un altre cop, com a ciutadans lliures no estem obligats a fer cap clic enlloc, igualment com som lliures a fer clics allà on ens sembli. Si podem llegir Vilaweb, no estem obligats a llegir l’ABC (ni tan sols la Vanguàrdia”).

Crec que caldria posar més èmfasi en el fet que grans sectors de població resta a mans dels grans oligopolis financers – tecnològics.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència