Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10105 – Creixement demogràfic

categoria

A Catalunya al món A.01 Els principals reptes del segle XXI A.01.1 Els reptes a escala mundial A.01.1.3 L'explosió demogràfica Temes

temes relacionats

consum ,explosió demogràfica

De 1960 a 2016, la població mundial va saltar de 3.000 a 7.400 milions d’habitants. A més, ha estat un creixement demogràfic desequilibrat: als països industrialitzats és feble i la majoria de la nova població es concentra en els països més pobres. L’increment continua a un ritme de 100 milions de persones anuals i afecta tots els afers mundials: les relacions internacionals, l’economia, l’urbanisme, els recursos naturals, l’impacte als ecosistemes, etc. L’emigració del camp a la ciutat ha creat enormes megalòpolis de milions d’habitants. Uns 2.000 milions de persones han adoptat els nivells de producció i consum dels països occidentals.  Els corrents migratoris vers els països rics també en deriven d’aquest augment de la població.

Valora:
[Vots: 2 Puntuació: 3.5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10105 – Creixement demogràfic"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

En canvi en alguns països, com el nostre, la natalitat és tan baixa que no s’assegura el relleu generacional. Això té un fort impacte social ja que comportala necessitat de substituir la natalitat amb una immigració molt considerable, cosa que a la llarga dificultarà la seva integració i el manteniment de la nostra cultura.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència