Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 50001 – Subjecte polític i sobirania

categoria

E La governança E.00 Introducció E.00.1 Governança i ciutadania E.00.1.1 Governança i ciutadania Temes

temes relacionats

sobirania ,subjecte polític

En un segle com l’actual i en una situació de gran complexitat com la que vivim, en la que ja no semblen vàlides ni les anàlisi ni les fórmules del passat, dir que necessitem grans canvis per fer front als grans reptes als que ens hem d’enfrontar pot semblar obvi i repetitiu, almenys en relació al que s’ha dit fins ara en aquest document. Fins ara, i després de descriure els principals reptes de futur, definir els eixos sobre els que es podria sustentar el nou paradigma que necessitem construir i de començar a concretar les principals actuacions de caràcter local que s’haurien de desenvolupar en un àmbit, com el de Catalunya, que reuneix les millors condicions per fer-ho, el pas que ara toca fer és definir el subjecte polític principal sobre el que recau la sobirania i com s’estructura i organitza per exercir-la.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 3]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 50001 – Subjecte polític i sobirania"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats
Diverses opcions. La que més m’agrada és aquesta: • La sobirania en una democràcia participativa semidirecta recau en la ciutadania i s’exerceix de dues maneres no excloents : a/ cedeix per representació mitjançant eleccions i de forma passiva al Parlament l’exercici de la capacitat legislativa sense perdre la titularitat de la sobirania; b/ l’exerceix de forma activa mitjançant ILP i referèndums vinculants que esdevenen lleis, incloses les de revocació de lleis parlamentàries i altres legislacions bàsiques. aquest és bàsicament el model de democràcia suís.
La proposta de la Constitució de Constituïm també és bona: “• República ciutadana i participativa 1. Catalunya es constitueix en Estat lliure, sobirà, democràtic, social, ecològic i de drets i té com a valors inspiradors i fonamentals la dignitat de l’ésser humà, la llibertat, la democràcia, la igualtat, el pluralisme, la pau, la justícia, la solidaritat, la cohesió social, l’equitat de gènere, la protecció de les minories i la sostenibilitat. 2. La sobirania rau en el poble de Catalunya i és en nom del poble i per al poble que s’exerceixen totes les funcions de l’Estat. • Dret de Participació… Més informació »;
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència