Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 51005 – Carta catalana de ciutadania

categoria

E La governança E.10 Drets i deures E.10.1 Drets i deures, Constitució i carta de ciutadania E.10.1.1 Drets i deures, Constitució i ciutadania Temes

Aquesta carta catalana de ciutadania ha d’incloure els deures de cada persona envers la comunitat, que és qui li garanteix el lliure i ple desenvolupament de la seva personalitat. Amb la finalitat d’assegurar el reconeixement i el respecte deguts als drets i les llibertats dels altres, tothom ha d’estar sotmès al marc d’actuació definit per les lleis de les que es doti democràticament la societat catalana per garantir les justes exigències de la moral, l’ordre públic i del benestar general i tothom té el dret i deure de sublevar-se contra les injustícies i l’abús de poder.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 3]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 51005 – Carta catalana de ciutadania"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Cal un gran canvi de paradigma en tot el sistema legal. Primer, la pena de presò no s’hauria d’aplicar en cap cas per cap crim no violent (però en casos de delinquents molt violents i manifestament irreformables la pena de presò hauria de ser potencialment perpètua). Per a tots els delictes no violents, la pena ha de ser primàriament restitutiva a la societat (e.g. treball per a la comunitat fins a reparar el dany causat) i com a tal reconeguda públicament com a mecanisme de rehabilitació social.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència