Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10203 – Socialisme i liberalisme

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.1 Els grans corrents de pensament polític A.02.1.1 Cap a la construcció de noves ideologies Temes

Darrere de l’expansió dels partits socialistes i laboristes des de 1870 hi havia una sòlida base intel·lectual, creada per Karl Marx i altres autors. Darrere del nou ordre econòmic internacional posat en marxa l’any 1945 per evitar una nova Gran Depressió hi havia l’obra de Keynes, que no era pas socialista, sinó liberal progressista. Avui el progrés necessita una base intel·lectual anàloga feta a partir de l’anàlisi acadèmicament rigorosa, científica, de la realitat contemporània.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10203 – Socialisme i liberalisme"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Trobo que l’horitzó d’aquesta anàlisi es pot eixamplar i que seria útil fer-ho, prenent en consideració altres escoles de pensament filosòfic (des dels idealistes clàssics alemanys – “pares filosòfics” de Karl Marx, Hegel sobretot; fins als anarquistes russos) i econòmic (després de Keynes, apareixen en els EEUU pensadors en línies semblants, com en John Kenneth Galbraith, i també molt oposades, com en Milton Friedman i tota l’escola de Chicago). Aquesta darrera ha acabat imposant-se amb això que malament anomenem “neoliberalisme” (la llibertat és bona, abusar-ne per a fer pillatge de facto és dolent).

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència