Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10204 – Progrés i increment del PIB

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.1 Els grans corrents de pensament polític A.02.1.1 Cap a la construcció de noves ideologies Temes

El principal error de les forces progressistes ha estat confondre el progrés humà, social i econòmic amb l’increment anual del PIB. Totes les mesures neoliberals (que, com veurem, estan tenint efectes devastadors per al conjunt del món i per als catalans) es justifiquen en nom del creixement econòmic defensat pel «fonamentalisme del mercat». Les seves propostes es resumeixen en els 10 punts de l’anomenat «Consens de Washington» de la dècada de 1980: disciplina fiscal, reducció de l’Estat del Benestar, reducció dels impostos progressius sobre les rendes més altes, tipus d’interès i tipus de canvi determinats pels mercats, llibertat de comerç i de circulació de capitals, privatització de les empreses públiques, desregulació dels mercats, en especial els financers, seguretat jurídica de la propietat.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10204 – Progrés i increment del PIB"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Tanmateix, hem de tenir en compte que el “Consens de Washington” ha tingut efectes positius innegables, com per exemple la eliminació (en la gran part del mon) d’aranzels. No hem d’adoptar una posició crítica “perquè sí”, sinó buscar on ha fallat aquest “Consens de Washington” al no impedir que tant de poder es concentri entre tan pocs individus amb tan pocs escrúpols.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència