Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 20403 – Sistema de pensions i cobertura de l’atur

categoria

B Una societat cohesionada B.04 La societat del benestar i la justícia social B.04.1 Un nou model d'estat del benestar B.04.1.1 Millora de l'Estat del benestar Temes

A hores d’ara, en el nostre país hi ha un consens molt ampli sobre la necessitat d’assegurar el sistema de pensions i la cobertura de l’atur i de fer unes primeres passes significatives en la recuperació dels pressupostos d’educació i sanitat públiques, tot i que encara som lluny d’una situació satisfactòria.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 20403 – Sistema de pensions i cobertura de l’atur"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Continuant del meu comentari anterior (impossibilitat de plena ocupació en el context “4.0”), pel mateix raonament crec que no és bo l’objectiu de mantenir el sistema de pensions actual. En lloc d’això, crec necessària la renda universal bàsica que possibiliti la vida digna i segura (habitatge, sanitat, educació general) a tothom que no aspira o no pot arribar a més. Tots els usufructuaris d’aquesta renda poden ser obligats, per exemple, mitjançant un “contracte” o “carta de ciutadania” (se’n parla més endavant), a contribuir dins de les seves objectives possibilitats.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència