Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 20402 – Ampliar cobertures en la societat del benestar

categoria

B Una societat cohesionada B.04 La societat del benestar i la justícia social B.04.1 Un nou model d'estat del benestar B.04.1.1 Millora de l'Estat del benestar Temes

La plena ocupació és una condició indispensable per assegurar l’estat del benestar i la justícia social. Catalunya no pot resignar-se a les taxes d’atur actuals i pot tenir la convicció que  amb la recuperació de la direcció de la seva economia i el control dels seus recursos, tornarà a la taxa d’atur mitjana de la zona euro. Amb les polítiques econòmiques, socials i mediambientals adequades en pocs anys la nostra economia pot assolir la taxa d’atur al voltant del 5%-7% dels països amb menys atur d’Europa, per sota del qual sembla quasi impossible situar-se.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 20402 – Ampliar cobertures en la societat del benestar"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

En aquest punt, correm el risc d’estar ja desfasats. Cal tenir en compte l’impacte de la “revolució 4.0” que ja ha arribat i que, a curt-mitjà termini, reduirà dràsticament la demanda de la major part dels llocs de treball que coneixem. Paral·lelament generarà treballs nous, òbivament, a la vegada que alliberarà les persones a fer d’altres coses, com cuidar altres persones o pensar en com millorar més la societat. Crec, però, que la “plena ocupació” ja no pot ser un objectiu realista.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència