Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10217 – L’aparició de les ONG

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.1 Els grans corrents de pensament polític A.02.1.3 Els corrents progressistes i socialistes Temes

temes relacionats

context ,governança ,ONG ,política

Paradoxalment, les forces polítiques progressistes han perdut la dimensió internacional que tenien fins a l’esclat de l’actual procés de globalització, que els ha desbordat ideològicament i les ha anat deixant sense un projecte global alternatiu. Paral·lelament, han aparegut una multitud d’organitzacions no governamentals que lluiten per les causes més nobles. Algunes han aconseguit enfocar la seva aportació amb encert i són un exemple a seguir. Des de 2001 cada any el Fòrum Social Mundial aplega milers d’aquestes entitats i desenes de milers de militants procedents de centenars de països en debats de gran profunditat i transcendència. En els seus debats bateguen els principals reptes de la Humanitat del segle XXI i les seves conseqüències, que avui ja patim. La seva dimensió internacional forma part del seu ADN. Però, fins ara, les organitzacions no governamentals són reticents a assumir responsabilitats de govern i no ha estat possible passar de l’estadi de la denúncia a l’estadi de la lluita política i a elaborar alternatives operatives a la governança mundial, a l’europea i a la catalana.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10217 – L’aparició de les ONG"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

I si les “forces progressistes” no ho són al capdavall, sinó que són realment la “cara B” de les forces conservadores, volent conservar el statu quo i els seus privilegis? En l’estat espanyol hi veiem un claríssim exemple en aquesta simple equació: PSOE = PP.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència