Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10235 – La UE s’ha de repensar

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.2 Canvi d'època A.02.2.6 Dels estats-nació a les ciutats-estat Temes

Avui, la crisi que també afecta aquest model econòmic fa que, per primera vegada en la història, el sistema econòmic occidental estigui en perill i avanci cap a la subordinació i la marginalitat, sobretot a Europa. El fet que alguns països productors no garanteixen als treballadors les mateixes garanties laborals i, per tant, poden exportar a preus molt més baixos, comporta l’existència d’una competència deslleial per a la majoria d’empreses occidentals en el seu mercat tradicional. Si a aquesta situació hi afegim la supremacia que estan adquirint els poders financers sobre els poders econòmics productius, era lògic que comencessin a sorgir veus que reclamen un canvi radical del model econòmic occidental i, per extensió, dels models polítics i socials. La Unió Europea s’ha de repensar des de nous paràmetres però partint dels seus valors i les seves potencialitats.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 10235 – La UE s’ha de repensar"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Hem arribat al final d’una etapa, ha de canviar el model econòmic. Hem de construir-ne un de nou. No pot continuar sent un petit grup de persones les que decideixen l’economia mundial. No sé cap on anirà, però el canvi és necessari.

La supremacia dels poders financers s’ha de combatre amb polítiques fiscals que estimulin l’economia productiva i penalitzin l’especulativa (per a simplificar i molt, PIMEs vs. SICAVs). Els bancs són bons i necessaris, però al servei de l’economia productiva i els ciutadans, no a l’inrevés. I si la UE no és capaç o no vol implantar les polítiques fiscals en aquest sentit, doncs el qui s’ho ha de repensar som nosaltres – deixant la UE.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència