Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10214 – Els canvis en l’estructura social

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.1 Els grans corrents de pensament polític A.02.1.3 Els corrents progressistes i socialistes Temes

Malauradament, la realitat és que les forces progressistes no han estat a l’altura dels problemes que ha d’afrontar la Humanitat al segle XXI ni tampoc han sabut plantejar una alternativa global a les polítiques neoliberals que han esdevingut hegemòniques. Una de les transformacions més important de les societats industrials –com la catalana i la majoria de la dels estats de l’Europa occidental- afecta l’estructura social. L’ús de la maquinària i la tecnologia ha fet disminuir el pes dels sectors productius clàssics com l’agricultura o la indústria en la població ocupada en el PIB. Avui la pagesia representa només el 5% de la població i la indústria menys del 20% als països avançats, i tot i així hi ha excedents. Aquestes disminucions han estat acompanyades d’un increment del sector de serveis, tant públics com privats.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10214 – Els canvis en l’estructura social"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Les forces progressistes, en lloc de fomentar la cultura d’esforç i excel·lència combinada amb la col·laboració intel·ligent (joc de suma no zero), han rebaixat el nivell d’exigència per a “eliminar el fracàs”. Això ha produït un gran nombre de consumidors ignorants i per tant acrítics, presa fàcil de les elits dirigents del statu quo actual. Els humans, en aquest cas, ens hem derrotat tots sols, per peresa intel·lectual.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència