Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 20312 – Visió oberta i transversal

categoria

B Una societat cohesionada B.03 Cultura, educació, llengua i coneixement B.03.2 Educació B.03.2.1 Educació i valors Temes

Enfront del ciutadà vist com un simple consumidor, sense capacitat d’anàlisi i de tria, que actua amb una visió immediata i egocèntrica, la societat del segle XXI precisa els millors polítics, els millors empresaris, els millors professionals, els millors científics i investigadors, però també els millors creadors, els millors artistes, els millors professionals en tots els camps, que només podran ser-ho en la mesura que tinguin una visió oberta i transversal que permeti capir tots els elements que configuren una realitat cada cop més complexa i contínuament canviant.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 20312 – Visió oberta i transversal"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Necessita el grau màxim d’humanització. Una visió holística de l’educació entesa com un procès de desenvolupament del potencial humà de cadascú en benefici del planeta i els seus habitants propers i llunyans.
La neurociència confirma experiències de mestres descrites fa anys:
on hi ha emoció positiva va l’atenció
les actituds s’aprenen per imitació
l’alumne/a percep el respecte i la confiança del seu professorat.

Per a assolir aquest objectiu (del tot desitjable), el sistema educatiu ha d’estimular i ajudar al màxim l’excel·lència, sense en cap moment desatendre els necessitats. Aquest equilibri entre els millors “estirant el carro” i tothom gaudint de la oportunitat garantida d’enriquir el seu coneixement fins al màxim de la seva capacitat, ha de ser el gran objectiu del sistema educatiu.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència