Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 20311 – Formació en valors

categoria

B Una societat cohesionada B.03 Cultura, educació, llengua i coneixement B.03.2 Educació B.03.2.1 Educació i valors Temes

En el context de la globalització, la formació en continguts instrumentals, però sobretot en valors, esdevé una emergència. La formació humanística, el coneixement dels grans corrents filosòfics, la concepció d’una formació molt àmplia i permanent, han d’assegurar que els ciutadans catalans del futur immediat disposin d’uns fonaments científics i ètics que els permetin estar realment preparats per emprar de forma conscient i responsable totes les eines tecnològiques que tindran al seu abast i de fer-ho amb una mentalitat cívica i de cooperació. La formació, entesa de forma integral i permanent, es converteix en un dels objectius bàsics del país que estem construint.

Valora:
[Vots: 2 Puntuació: 5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 20311 – Formació en valors"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Cal entendre l’educació no com un procés d’homogeneïtzació, si no com un procés de potenciación de les potencialitats dels nostres joves. Els hem d’educar a que preguntin constantment, que qüestionin. Els hem d’ensenyar a ser creatius, a ser disruptors, a cercar sempre la frontera del coneixement. Se’ls ha d’educar en la humilitat, humilitat vertadera. El que ens és desconegut té una dimensió estratosfèrica, incalculable. El coneixement actual és com un escuradens que fa de palanca per saltar al més gran dels oceans del desconeixement.

Crec molt important no confondre formació amb informació. Penso que la transmissió de valors es transmet per modelatge, emocions positives, augment de la consciència i paciència.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència