Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10116 – Una nova UE

categoria

A Catalunya al món A.01 Els principals reptes del segle XXI A.01.2 Els reptes a escala europea A.01.2.2 Consolidació i democratització de la Unió europea Temes

Per afrontar els reptes del segle XXI cal dotar la Unió Europea de més democràcia, més transparència i més poder. Amb un Parlament que legisli i amb capacitat d’implementar aquesta legislació. Només així serà capaç de:

 

  1. Superar la divisió entre països centrals i perifèrics de la zona euro
  2. Reconvertir l’economia europea a una producció sense combustibles fòssils ni contaminants en una generació, com ja ha aprovat Dinamarca.
  3. Forçar un replantejament del model de globalització establert, aprofitant l’enorme pes de l’economia europea en el comerç mundial.
  4. Corregir les desigualtats socials, incrementades les darreres dècades, mitjançant reformes estructurals i la lluita contra els paradisos fiscals.
  5. Controlar les enormes masses de capitals fluctuants que, amb l’actual sistema financer, provoquen una inestabilitat econòmica estructural.
  6. Unificar el sistema impositiu, harmonitzar la legislació i l’estat del benestar
Valora:
[Vots: 2 Puntuació: 4.5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10116 – Una nova UE"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats
És evident que l’UE en el format actual és inútil, absurda i (com demostra el seu posicionament envers la República Catalana) inmoral. Per tant, queden dues opcions. La primera és convertir-la en estat real, amb totes les conseqüències. Aquest estat neceessàriament ha de ser una confederació de pobles lliures, amb representació directa tant dels ciutadans com dels territoris (parlament bicameral), i ha de comportar el desmantellament de la major part dels estats actuals que la conformen. La segona és deixar-la com a un projecte racional i benintencionat de conveniència i benefici econòmic (unió aduanera, unió monetària només si és a… Més informació »;
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència