Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10208 – Segle XXI: nous moviments sense horitzó?

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.1 Els grans corrents de pensament polític A.02.1.1 Cap a la construcció de noves ideologies Temes

El conjunt de canvis econòmics, socials, polítics i culturals de gran abast que estem vivint s’està fent en un context ideològic força afeblit. Els plantejaments neoliberals, els principals inductors de la crisi, semblen estar optant per retirar-se del primer pla. Els altres corrents ideològics tradicionals –especialment el liberalisme i la socialdemocràcia- s’han vist desbordats pels canvis produïts els darrers anys i es mostren incapaços de plantejar alternatives renovades. Mentrestant, en el món occidental sorgeixen nous moviments que canalitzen políticament el descontentament popular, en l’oriental es consoliden models econòmics expansionistes amb resultats espectaculars a curt termini però sense cap tipus de control democràtic i amb repercussions mediambientals molt negatives i la major part del planeta segueix sotmesa a l’explotació i a la pobresa.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10208 – Segle XXI: nous moviments sense horitzó?"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

La solució, única imaginable des del meu modest punt de vista, és tornar a l’humanisme semblant al que pregonaven els grans homes del Renaixement europeu. Posar a l’home com a mesura de totes les coses i punt central d’atenció; llavors utilitzar el coneixement i la tecnologia de la que disposem per a atendre les necessitats de l’home (tan individu com col·lectiu).

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència