Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 60002 – Nova època, nous paràmetres

categoria

F L'Estat, una eina al servei de les persones F.00 Introducció F.00.1 Els nous Estats del segle XXI F.00.1.1 Nova època, nous instruments Temes

temes relacionats

dimensió ,nova època ,paràmetres

Entrar en una nova època, amb tots els grans canvis que ja coneixem, els que intuïm i els que vindran en poques dècades sense que la majoria dels ciutadans ni tant sols podem imaginar, comporta necessàriament que també ens plantegem quina és la dimensió idònia dels estats que necessitem per afrontar aquest futur i quins són els paràmetres que ens permetran decidir-ho. En l’àmbit 2 hem apuntat els cinc grans eixos sobre els que construir el nou paradigma pel futur, cinc grans eixos que, alhora, defineixen els principals paràmetres a considerar a l’hora de definir les característiques dels Estats del futur com el marc d’actuació local idoni per:

 

  1. Aconseguir l’equilibri entre l’espècie humana i la natura, entre els ciutadans i el planeta Terra.
  2. Desenvolupar i aplicar totes aquelles polítiques de caràcter global que assegurin la supervivència de l’espècie humana en el planeta.
  3. Estructurar una societat cohesionada i segura de sí mateixa, disposada a substituir la competència com a motor de l’evolució per la cooperació a tots els nivells, des de l’escala més petita fins al nivell internacional.
  4. Aprofundir el sistema democràtic de manera que faciliti la participació dels ciutadans en la presa de decisions sobre tot allò que els afecta, en tots els nivells.
  5. Aprofitar l’enorme potencial de les grans metròpolis que estan creixent arreu del món per estructurar àmbits territorials amb capacitat d’esdevenir eficients i autosuficients per cobrir les necessitats bàsiques de la seva població (alimentació, energia, benestar, protecció,….)
Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 60002 – Nova època, nous paràmetres"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats
En referència especialment en el punt 4, crec que la proposta que ens planteja la constitució de Constituïm, per exmple, ja significaria un progrés importantíssim quant al poder dels ciutadans a participar en el sistema democràtic que ha de regir-nos, també pel que fa a transparència i separació real i efectiva de poders: “• República ciutadana i participativa 1. Catalunya es constitueix en Estat lliure, sobirà, democràtic, social, ecològic i de drets i té com a valors inspiradors i fonamentals la dignitat de l’ésser humà, la llibertat, la democràcia, la igualtat, el pluralisme, la pau, la justícia, la solidaritat, la… Més informació »;
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència