Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 61405 – Nous serveis públics

categoria

F L'Estat, una eina al servei de les persones F.14 El paper de l'Estat F.14.1 L'Estat en un nou escenari de governança F.14.1.1 L'Estat en un nou escenari de governança Temes

La creació de nous serveis públics derivada de l’assumpció de més competències, l’ampliació i millora dels serveis que han patit les retallades pressupostàries dels darrers anys i la incorporació de nous serveis públics per millorar l’Estat del benestar, farà que el sector públic ocupi entorn del 20% de la població activa del país, un objectiu possible –i desitjable- situat a prop dels índexs dels països més avançats d’Europa i que representaria un notable augment del nombre actual de treballadors del sector públic a Catalunya, ja sigui de forma directa o per mitjà de les empreses, mercantils o socials, amb qui es concertin una part important dels serveis públics relacionats amb l’estat del benestar.

 

Aquesta dinàmica, en certa manera paral·lela al creixement continuat del sector dels serveis en detriment del sector industrial, situarà el sector dels serveis encara més en posició capdavantera tant en l’aportació al PIB català com en l’ocupació de la població activa. Els serveis públics i una part significativa dels altres serveis seran oferts i rebuts pel mercat intern, i en la mesura que es tendeixi a l’autosuficiència en sectors bàsics com l’alimentari o l’energètic, augmentarà el volum de l’aportació econòmica al PIB d’aquests serveis i productes.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 4]

Feu un comentari

3 Comentaris al tema "Tema 61405 – Nous serveis públics"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Estic d’acord en la major part de l’enunciat, però crec fermament que cal que es posin els serveis públics en mans d’empreses públiques.

Cal revisar a fons les estructures existents i assegurar que trenquin tots els lligams amb els règims passats espanyols (tots ells), per tal de garantir que serveixin sense reserves, limitacions ni deslleialtats a la ciutadania de Catalunya. Caldria exigir als funcionaris existents un compromís per escrit amb el nou Estat i obligar-ne el compliment per la nova Llei de la Funció Pública.

Respecte al segon paràgraf, la funció pública ha de vetllar i ajudar a mantenir també una indústria potent (basada en tecnologies noves i netes), així com una agricultura igual de potent (lligada amb la Salut Pública). És a dir, no podem apostar-ho tot al sector de serveis – actualment és dominant, però no ho podem saber a llarg termini.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència