Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10001 – Nou ordre mundial

categoria

A Catalunya al món A.00 Introducció A.00.1 Cap a un nou ordre mundial A.00.1.1 Nou ordre mundial Temes

Catalunya està immersa en un procés de canvi que afecta tot el planeta, i a totes les escales (mundial, europea, espanyola i catalana) i en tots els àmbits (econòmic, social, cultural, etc.). La globalització de les comunicacions i de l’economia, el desplegament de les polítiques neoliberals, els efectes de la revolució digital, les retallades de l’estat del benestar i, finalment, la profunda crisi desencadenada a partir de 2007, qüestionen la viabilitat del sistema polític, econòmic i cultural vigent. La riquesa es concentra en poques mans, disminueixen les rendes mitjanes i s’empobreixen els sectors més populars. La globalització ha comportat la ràpida industrialització d’uns països i l’explotació a gran escala dels recursos naturals. El nou ordre mundial tampoc afronta amb rigor problemes com el canvi climàtic o el creixement demogràfic, entre altres.

Valora:
[Vots: 6 Puntuació: 3]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 10001 – Nou ordre mundial"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

“La globalització ha comportat la ràpida industrialització d’uns països i l’explotació a gran escala dels recursos naturals.” No tinc clar que hagi comportat aquesta ràpida industrialització. Em sembla en canvi molt més important destacar que ha comportat un increment desmesurat de l’economia financera creadora de riquesa no productiva que ha portat i portarà a greus crisis beneficiant a uns pocs, i a una greu disminució en la capacitat dels ciutadans en general per controlar democràticament els efectes i les prioritats de la globalització,

em sembla que estem en un moment de la història de la humanitat de canvi, el model econòmic vigent crec que està a les acaballes i els que estan dominant no permeten que avanci. Tot i la globalització, Crec que hem d’anar cap a una economia de proximitat que sigui més sostenible i que permeti que les persones puguin viure millor. Som al final d’una etapa a tots els nivells i hem d’impulsar i liderar un canvi.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència