Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10122 – Nou model de relacions internacionals

categoria

A Catalunya al món A.01 Els principals reptes del segle XXI A.01.2 Els reptes a escala europea A.01.2.4 La construcció d'un model de futur Temes

Europa ha de trobar un lloc propi en l’escenari internacional, en contraposició a l’ordre actual de les grans potències militars i econòmiques que actuen sota el dictat únic dels seus interessos a curt termini. Els europeus hem d’oferir un nou model de  relacions internacionals, basat en la llibertat, la pau, la cooperació, la seguretat i el respecte al medi natural. La capacitat de valorar el coneixement, la innovació, l’explotació racional i sostenible dels recursos naturals, les relacions de cooperació, l’intercanvi de serveis,… han de ser elements fonamentals d’aquest model de futur. La Unió Europea ha de ser l’instrument per implementar-lo a escala mundial.

Valora:
[Vots: 2 Puntuació: 4.5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10122 – Nou model de relacions internacionals"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Aquest és l’objectiu a assolir, però l’UE no pot assolir-ho de cap manera mentre sigui allò que és ara – un club d’estats. La raó és que en aquest club d’estats sempre dominaran els més poderosos i a ells, per definició, ja els convé el statu quo. Solucions – vegeu el meu comentari sota “Consolidació i democratització de la Unió Europea”.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència