Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10127 – Modernització d’Espanya

categoria

A Catalunya al món A.01 Els principals reptes del segle XXI A.01.3 Els reptes a escala espanyola A.01.3.4 Crear un model econòmic viable Temes

temes relacionats

Espanya ,modernització ,Unió Europea

L’entrada a la Unió Europea va accelerar les transformacions econòmiques, socials i polítiques que Espanya necessitava per poder integrar-se en l’espai únic europeu. Els recursos provinents d’Europa i de la política extractiva sobre les economies perifèriques com la catalana, no s’han aplicat a generar un model productiu sostenible sinó a polítiques clientelars i a projectes faraònics. Tot plegat per engruixir les fortunes de les grans famílies oligàrquiques i les grans empreses públiques privatitzades. A la majoria de regions espanyoles es va produir una modernització dels serveis i les infraestructures, sense una modernització productiva. L’anomenada «reconversió industrial» va suposar el tancament de grans empreses productives com drassanes, alts forns, etc. Altres països, com Corea del Sud, amb el mateix nivell econòmic que Espanya, van mantenir aquestes branques productives.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10127 – Modernització d’Espanya"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

La pregunta que cal fer és: Per què no hi ha hagut mecanismes de control efectius dins de l’UE que impedissin la perversió de l’ús de finançament i recursos rebuts? Parafrasejant “la vida d’en Brian”: Què ha fet Europa per nosaltres? Doncs cal advocar que aquests mecanismes s’estableixin i funcionin el mé aviat possible – el dany fet no es pot desfer, però es pot evitar que n’hi hagi més.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència