Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40906 – L’euro

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.09 Els sectors públic, privat i social D.09.3 El sistema monetari D.09.3.1 Euro i moneda social Temes

Respecte de l’euro, els arguments són econòmics. Els contraris es basen en la divergència entre les economies del nord i del sud d’Europa i en la necessitat que els països del sud disposin de la flexibilitat per adaptar el tipus de canvi a les variacions de la productivitat relativa. Els favorables a mantenir l’euro es fonamenten en el caràcter industrial de la nostra economia i en la necessitat de proveir als inversors d’un marc estable a llarg termini. També en aquest cas concloem que el sistema monetari català ha d’estar totalment inserit en el sistema monetari europeu i, per tant, que l’euro ha de seguir sent la moneda de Catalunya.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 40906 – L’euro"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

L’estabilitat monetària és perfectament factible amb moneda pròpia – és qüestió de mantenir una política monetària racional i consistent. El Franc suís és un exemple evident, però fins i tot en països molt menys potents econòmicament i amb problemes profunds de corrupció etc., s’ha demostrat possible – conec l’exemple de Croàcia.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència