Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40824 – Les línies vermelles a Catalunya

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.08 Model productiu i repartiment de la riquesa D.08.4 Per un repartiment equitatiu D.08.4.1 Les resistències a vèncer Temes

Hi ha línies vermelles que Catalunya hauria d’establir i defensar: el principi de subsidiarietat; la disponibilitat i gestió dels recursos que generem; un salari digne; igualtat real d’oportunitats; feina i llar per a tothom; un aire respirable i un aigua corrent saludable arreu; justícia social i llibertat individual; institucions honestes i eficients; una sanitat pública i una formació de qualitat a l’abast de tothom; uns sistemes d’incentius que premiïn l’esforç i el talent, i que eradiquin l’hàbit massa estès de la picaresca.

 La força de la inèrcia pot ser la resistència més forta. Encara més quan l‘economia sembla que va bé i a millor. Prevenir mai no cotitza. Sobretot allà on la cultura del perdó absolutori ha fet que res sembli irreversible. Tanmateix, hi ha punts d’inflexió cap al no retorn. Tant amb el clima, com socialment, on l’escassa formació i rigor professional pot endarrerir un poble.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 40824 – Les línies vermelles a Catalunya"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

El problema de la picaresca és cultural. S’ha d’exposar públicament sempre que aparegui i deixar clar a la gent que és, des del punt de vista social, una vergonya, a més dels danys objectius que provoca.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència