Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 61601 – Funció pública

categoria

F L'Estat, una eina al servei de les persones F.16 La funció pública F.16.1 Funció pública i administració F.16.1.1 Funció pública i administració Temes

De la mateixa manera que s’ha de recuperar la credibilitat en la política i els polítics, és necessari que també passi amb  la funció pública i això depèn tant de la reestructuració de l’administració pública com de la revaloració del sentit de servei públic dels treballadors d’aquesta administració.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

3 Comentaris al tema "Tema 61601 – Funció pública"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

• Establir un salari públic màxim. Els càrrecs públics hauran de tenir un salari màxim lligat al salari mínim interprofessional, en una relació 1:x per determinar. La reducció de despeses extraordinàries (dietes?) i l’eliminació dels privilegis han de ser aspectes imperatius.

• L’acció del sector públic té per finalitat donar a la ciutadania un servei de qualitat basat en els principis de transparència, d’eficàcia, d’eficiència, de la millora contínua i del bé comú. Els serveis els presta l’administració més propera al ciutadà d’acord amb el principi de subsidiarietat. Per a aquesta prestació, l’administració ha de disposar dels recursos suficients, d’acord amb el principi de suficiència financera.

Crec que seria beneficiós substituir les actuals oposicions “one time” per a accedir a la feina de la funció pública per un model, o bé d’avaluació continua del rendiment (pels superiors, iguals o “peers” i sobretot usuaris) amb possibilitat real de cessament en cas d’incompliment greu i/o reiterat dels objectius, o per un contracte laboral de durada indefinida “normal”, com en el sector privat (i després subjecte a avaluació objectiva, igual que en el cas anterior).

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència