Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10253 – El rol internacional de Catalunya

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.3 La resposta catalana als reptes del segle XXI A.02.3.4 Un país amb projecció internacional Temes

Catalunya s’ha de proposar, alhora que consolidar i potenciar la seva nacionalitat, assumir un rol internacional en aquesta cerca de propostes progressistes en el nou ordre mundial. Assumpció especialment necessària en el seu àmbit de l’Europa del Sud, i més en general en el de l’àrea mediterrània, tan mancada de referents propis i on no són directament vàlides les solucions per a altres indrets, ja que són ben diferents les característiques i circumstàncies condicionants.

No es tracta d’un moviment particularista que es desentén de la resta de nacions de la Terra. Al contrari, la mobilització del nostre poble ofereix un exemple a les forces progressistes de tot el món de la mobilització necessària per afrontar els grans reptes que la Humanitat sencera i Europa en particular té plantejats.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10253 – El rol internacional de Catalunya"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Tot cert. Però afegiria un matís: Tot i que és evident que les “solucions calcades” no funcionen, no cal oblidar que de tothom es pot aprendre i, per què no, copiar coses bones. Les “societats joves” que s’adapten bé als canvis i prosperen, ho són precisament perquè adopten bones pràctiques vinguin d’on vinguin. Els EEUU dels seus “pares fundadors” (vegeu la brillant sèrie John Adams) en són un bon exemple.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència