Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 61403 – El paper de l’Estat en un nou escenari

categoria

F L'Estat, una eina al servei de les persones F.14 El paper de l'Estat F.14.1 L'Estat en un nou escenari de governança F.14.1.1 L'Estat en un nou escenari de governança Temes

El paper de l’Estat, en un escenari nou com aquest, ha de circumscriure’s en l’àmbit de la planificació macroeconòmica, que tingui com a grans objectius cobrir tots els serveis públics que conformen l’estat del benestar i l’equilibri entre les activitats humanes i el medi ambient. De manera molt especial, l’Estat ha de garantir la seguretat dels seus ciutadans i assegurar una administració de justícia àgil, eficient i equitativa. L’Estat ha de fomentar i mantenir les relacions exteriors en tots els camps –política, economia, cultura, comunicació, etc.-, posant un èmfasi especial en la cooperació internacional entesa com l’instrument més adequat per reduir les desigualtats econòmiques, polítiques i socials que es donen entre els diferents països del planeta, però també amb capacitat d’establir relacions de cooperació de tot ordre amb els territoris veïns amb els que comparteixen vincles històrics, culturals i econòmics i un projecte comú. Finalment, l’Estat s’ha de dotar dels sistemes de control i informació que garanteixin el compliment o revisió dels objectius macroeconòmics i la qualitat i eficiència dels serveis públics i ha d’actuar, sempre, amb la màxima transparència i diligència.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 61403 – El paper de l’Estat en un nou escenari"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Cal afegir que l’Estat ha de garantir la plena sobirania del poble català, que és la condició necessària per a poder complir tota la resta de les funccions esmentades en aquest paràgraf.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència