Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40904 – Economia catalana, UE i euro

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.09 Els sectors públic, privat i social D.09.2 La Unió europea D.09.2.1 Política macroeconòmica i la UE Temes

L’economia catalana està inserida en la Unió Europea i forma part de la moneda única. Sembla que la majoria de la població catalana considera convenient mantenir aquesta situació. Tanmateix, hi ha veus que insisteixen que o bé l’euro o bé totes dues coses constitueixen un error.

Respecte de la Unió Europea, els contraris es basen en la manca de legitimitat democràtica de les institucions de la Unió, en el caràcter “capitalista” del conjunt i en la pèrdua de sobirania nacional que impliquen els tractats, ja que aquesta pertinença condiciona alguns dels principals instruments de la política.

A canvi d’aquestes limitacions tenim: accés al Mercat Únic; una moneda, l’euro, que té un reconeixement mundial;  importantíssimes inversions europees i d’altres països; facilitats per als milions de turistes, la majoria europeus. Més en general, mantenir-nos units íntimament a la regió més democràtica i socialment avançada del món.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

Sigues el primer a deixar un comentari!

Notificació de
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència