Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10220 – Desenvolupament sostenible

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.1 Els grans corrents de pensament polític A.02.1.5 El desenvolupament sostenible Temes

temes relacionats

context ,desenvolupament sostenible

El progrés de la ciència i la tècnica, el millor coneixement de les dinàmiques històriques i socials, l’increment de la comunicació entre les nacions de la Terra haurien de fer possible resoldre els grans reptes de la Humanitat. Amb els actuals coneixements és possible alimentar, proporcionar un lloc de treball, un habitatge confortable, una bona educació, una assistència sanitària excel·lent i un nivell cultural i moral elevat a tots els habitants del planeta. Aquest benestar global es pot assolir tot respectant els grans equilibris dels ecosistemes i de la biosfera, sempre que s’eliminin els malbarataments de recursos naturals que caracteritzen  l’actual sistema productiu-econòmic-financer mundial. La pau, el respecte als drets humans, la democràcia, l’estat de dret, la justícia social, la igualtat entre home i dona són alhora condicions i conseqüències indestriables d’aquest benestar global.

 

La convicció que un  món millor, més just, amb benestar global, amb benestar global, equilibrat amb la natura, més culte i amb valors ètics és possible, és el fonament de la idea genuïna del progrés humà i que sustenta la teoria del desenvolupament sostenible.

 

Els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) són un conjunt d’objectius recollits en l’agenda per “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible”, promoguda per les Nacions Unides com a Objectius Mundials per al Desenvolupament Sostenible. En el nostre país, la Generalitat de Catalunya va promoure, el 2010, l’Estratègia per al desenvolupament sostenible de Catalunya en l’horitzó 2026. Més enllà dels objectius polítics generals i les propostes estratègiques a escala europea i catalana, per resoldre els grans reptes als que ens enfrontem caldrà una nova mentalitat i un canvi d’actituds i de valors i, en paral·lel, caldrà una nova estructura política i administrativa que pugui atendre les necessitats socials, econòmiques i ambientals tant del present com del futur. La construcció d’aquestes estructures polítiques i administratives hauria de ser l’objectiu principal d’aquest corrent de pensament.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10220 – Desenvolupament sostenible"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

I doncs, què esperem? Es pot intentar de dues maneres: 1) Imposar per llei (malament, perquè generaria rebuig instintiu i natural, alimentat per la resistència al canvi), o 2) Assolir gradualment estimulant un comportament racional i responsable individual, i estenent-ho “bottom-up”, és a dir, a partir de les comunitats petites (pobles, comarques, país).

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència