Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 51307 – Sistema de partits polítics

categoria

E La governança E.13 La participació ciutadana i la mentalitat cívica E.13.1 Aprofundiment democràtic E.13.1.1 Aprofundiment democràtic Temes

També l’experiència d’aquest darrers 36 anys ensenya que el sistema de partits polítics sorgits de l’anomenada transició espanyola no és un model vàlid per al futur. La partitocràcia resultant ha fet molt de mal a la credibilitat de la mateixa democràcia i ha facilitat la majoria de perversions del sistema que hem patit. La inexistència d’un sistema transparent de finançament dels partits ha estat l’excusa que ha permès intentar justificar fins i tot la corrupció força estesa entre la classe política i que, en mans de mitjans de comunicació amb interessos sovint tant o més foscos que els dels polítics corruptes, ha intentat desestabilitzar el mateix sistema democràtic. Aquest sistema partitocràtic ha generat, també, una classe política endogàmica, sovint allunyada de la realitat social i amb nivells d’autocrítica pràcticament inexistents.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 51307 – Sistema de partits polítics"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Els partits polítics són, al capdavall, associacions ciutadanes, ni més ni menys. Com a tals, s’han de finançar de forma transparent, legal i controlable. Però sigui quin sigui el mecanisme (també les donacions), ha de ser totalment visible al públic (quin donant i quin import) i subjecte als impostos com una altra donació qualsevol. Aleshores, com a ciutadans informats, ja decidirem a quins partits votarem o no.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència