Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 20406 – Reversió del copagament dels serveis públics

categoria

B Una societat cohesionada B.04 La societat del benestar i la justícia social B.04.1 Un nou model d'estat del benestar B.04.1.1 Millora de l'Estat del benestar Temes

Tots aquests temes i, en general, tots els que tenen una clara repercussió econòmica, podrien tenir una resposta satisfactòria si s’implanta la renda bàsica (universal, garantida, condicionada…), debat que figura a l’agenda del Parlament català, però encara no en la majoria dels països avançats. En tot cas, aquest debat s’ha de plantejar en el marc d’un nou model econòmic que asseguri una distribució equitativa de la riquesa i de la feina entre tothom i una responsabilització de tots els ciutadans en el finançament i la gestió de la cosa pública.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 20406 – Reversió del copagament dels serveis públics"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

És important que aquesta qüestió de la renda bàsica sigui debatuda i que s’expliquin bé tots els avantatges i les conseqüencies que s’en deriven.

Crec que la renda univeral bàsica és inevitable en el context en el que en un futur pròxim caldran molt poques persones com a participants directes en processos de producció (és més, la majoria hi faran nosa simplement). Una conseqüència evident (afegeixo al comentari de la Francisca) és una necessària redistribució de riquesa – la major part continuarà en mans dels propietaris actuals dels processos de producció, però hauràn d’acceptar una reducció dels marges de benefici. No veig en realitat una alternativa, perquè els mateixos usufructuaris de la renda universal bàsica seguiran sent consumidors dels resultats dels processos de producció.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència