Tots aquests temes i, en general, tots els que tenen una clara repercussió econòmica, podrien tenir una resposta satisfactòria si s’implanta la renda bàsica (universal, garantida, condicionada…), debat que figura a l’agenda del Parlament català, però encara no en la majoria dels països avançats. En tot cas, aquest debat s’ha de plantejar en el marc d’un nou model econòmic que asseguri una distribució equitativa de la riquesa i de la feina entre tothom i una responsabilització de tots els ciutadans en el finançament i la gestió de la cosa pública. [Vots: 1 Puntuació: 5]Heu d'iniciar la sessió per votar
Feu un comentari
2 Comentaris al tema "Tema 20406 – Reversió del copagament dels serveis públics"
Heu d'iniciar la sessió per a comentar el tema.
Heu d'iniciar la sessió per a comentar el tema.
És important que aquesta qüestió de la renda bàsica sigui debatuda i que s’expliquin bé tots els avantatges i les conseqüencies que s’en deriven.
Crec que la renda univeral bàsica és inevitable en el context en el que en un futur pròxim caldran molt poques persones com a participants directes en processos de producció (és més, la majoria hi faran nosa simplement). Una conseqüència evident (afegeixo al comentari de la Francisca) és una necessària redistribució de riquesa – la major part continuarà en mans dels propietaris actuals dels processos de producció, però hauràn d’acceptar una reducció dels marges de benefici. No veig en realitat una alternativa, perquè els mateixos usufructuaris de la renda universal bàsica seguiran sent consumidors dels resultats dels processos de producció.