Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 61702 – Relacions polítiques entre Estats

categoria

F L'Estat, una eina al servei de les persones F.17 Les relacions internacionals F.17.1 Cap a un nou sistema de relacions internacionals F.17.1.1 Cap a un nou sistema de relacions internacionals Temes

Les relacions polítiques entre els estats del planeta han de ser igualitàries i, en cap cas, han d’existir països amb dret de vet sobre les decisions preses per acord majoritari dels representants dels estats en l’assemblea general del màxim organisme internacional. Aquesta assemblea escolliria, democràticament, un govern i un president amb funcions executives. Sense un canvi d’aquesta envergadura, sembla impossible protegir els drets dels ciutadans enfront als interessos de les grans corporacions transnacionals, ja siguin financeres, industrials o de comunicació.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 4]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 61702 – Relacions polítiques entre Estats"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Crec que s’ha d’avançar en la linea de garantir els drets fonamentals de les persones. En aquest sentit queda molt camí per còrrer. També s’hauria d’agiltzar i dotar de més poder els organismes que vetllan perque no es produeixin vulneracions de drets humans (drets fonamentals).

Opino que no cal formar part de cap organisme internacional (o “interestatal” si es vol) que en el seu funcionament no garanteixi els principis descrits en aquest paràgraf. L’única possible excepció serien les Nacions Unides, que malgrat estar lluny de funcionar de forma totalment desitjable, són un mecanisme de reconeixement i de relació internacional imprescindible.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència