Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 30603 – Rehabilitació i reutilització de les ciutats

categoria

C L'Equilibri amb la natura C.06 L'equilibri territorial C.06.1 Territori i equilibri econòmic i social C.06.1.1 Territori, ciutats i habitatge Temes

En l’escenari de transformació i de creixement dibuixat, la urbanística ―la planificació urbana― ha de tenir un sentit molt diferent a l’actual. Ha de deixar d’entendre’s com la disciplina que tracta sobre el creixement extensiu de les ciutats per passar a ser, principalment, la que tracti de la rehabilitació i reutilització de les ciutats, densificant-les i, alhora, fent-les més habitables.

La urbanística, el plantejament territorial i la demografia

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 30603 – Rehabilitació i reutilització de les ciutats"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

hem de pendre conciencia que els pobles i les ciutats estant patint un cert deteriorament en l’ús dels habitatges que queden desocupats, sembla com si només tinguéssim la solució de taca d’oli amb nous habitatges, quan realment hauríem de fer reviure el rovell de l’ou amb la recuperació i rehabilitació d’habitatges de les plantes pis.

Complementant el comentari anterior de l’Edar (que recolzo totalment): Cal renunciar el model d’urbanitzacions disperses a l’estil nord-americà, perquè el territori disponible amb els recursos com l’aigua per a sostenir-les simplement no hi és. A més, és un model que afavoreix el distanciament de les persones i per tant dificulta les relacions socials i associacions, que són el gran punt fort de la societat catalana.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència