Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 51308 -Nou paradigma polític

categoria

E La governança E.13 La participació ciutadana i la mentalitat cívica E.13.1 Aprofundiment democràtic E.13.1.1 Aprofundiment democràtic Temes

No es pot concebre un nou paradigma sense qüestionar la mateixa existència del sistema de partits politics com a forma d’expressar els interessos dels diferents grups socials o, almenys, sense redefinir el paper dels partits politics en la societat catalana del futur immediat. Un sistema electoral que primi els compromisos dels càrrecs electes amb els seus electors, que asseguri el contacte permanent entre els electors i els diputats de la seva circumscripció o que permeti la seva substitució, en qualsevol moment i per iniciativa popular, per incompliment de “contracte-compromís” del diputat amb el seus electors, són mesures que en la pràctica anul·laran la tirania de la disciplina de vot que, en molts casos, assegura únicament la submissió dels diputats als líders dels seus partits i perverteix el sistema de democràcia representativa.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 51308 -Nou paradigma polític"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

I tal com ja he dit abans, tot això està llargament inventat – en sistema britànic. I, com tot, és millorable – mecanisme revocatori.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència