Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40813 – Natalitat, immigració i volum de població

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.08 Model productiu i repartiment de la riquesa D.08.2 La demografia D.08.2.1 Creixement demogràfic i conseqüències Temes

temes relacionats

Catalunya ,immigració ,natalitat

Un primer debat sobre el volum de població que hauria de tenir Catalunya d’aquí a vint anys sembla del tot oportú i necessari. Un segon debat hauria d’abordar com aconseguir aquest objectiu; és a dir, amb quina combinació de natalitat i immigració, i els mitjans per aconseguir-lo. En aquest sentit, cal tenir present que fa vint anys les fertilitats nòrdiques eren les més baixes del planeta, però que ara, i com a conseqüència de l’aplicació de polítiques específiques, s’acosten a dos fills per dona en edat fèrtil.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 40813 – Natalitat, immigració i volum de població"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Les polítiques específiques dels països nòrdics són ben senzilles. A Dinamarca, per exemple, la baixa de maternitat plenament pagada és d’un any, repartible entre mare i pare. Aquí és de 16 setmanes, una autèntica barbaritat per a qualsevol que hagi vist una criatura d’aquesta edat. Fàcilment concloem que Dinamarca inverteix en la seva gent directament, assumeix el cost per tal de tenir una taxa de fertilitat que garanteixi l’estabilitat social.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència