Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10244 – L’equitat, un objectiu estratègic

categoria

A Catalunya al món A.02 La construcció d'un nou paradigma A.02.3 La resposta catalana als reptes del segle XXI A.02.3.2 Un nou país en un nou ordre mundial Temes

temes relacionats

Catalunya ,equitat ,nou ordre mundial

Front l’exaltació de la competitivitat i l’èxit com a objectius prioritaris, fins al punt de culpabilitzar els desafortunats; front l’enaltiment de la força i el poder, fins a menystenir els febles; front la tolerància cap als tripijocs i la picaresca, fins a suggerir-ne la imitació; front la vista grossa cap a les desigualtats, fins a considerar-les inevitables o fins i tot estimuladores; front la rebaixa de l’autoexigència, fins a vantar-se de l’escamoteig, potser el primer pas cap a aquest nou model seria recuperar l’equitat com a valor primordial.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 10244 – L’equitat, un objectiu estratègic"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Anem amb compte amb aquest tema! La competitivitat en si no és dolenta, ans al contrari, és un gran motor de progrés i, emprada correctament, benestar individual i col·lectiu. Recordem un altre cop les dues condicions necessàries – regles justes i respectades, intel·ligència de decidir correctament entre competir i col·laborar en tot moment. Pensem en els models existents de bona imatge i atractives per a adoptar, per exemple, el rugbi i el seu “tercer temps”. Si se’m permet una llicència, fora bo convertir-nos en calvinistes en molts aspectes.

Afegeixo un altre pensament: És del tot necessari i positiu aspirar a ser forts, guanyadors, etc. La qüestió és per a què – no per a dominar els altres, sinó per a elevar també el seu nivell.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència