Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 30502 – La planificació territorial

categoria

C L'Equilibri amb la natura C.05 El medi natural C.05.1 Territori, biodiversitat i aigua C.05.1.1 Territori i biodiversitat Temes

La planificació territorial, pensada des d’una visió global del país i entesa en un sentit transversal, haurà de contemplar des de les activitats econòmiques fins les socials, posant un èmfasi especial en la conservació i preservació del medi natural i la regulació de les activitats que s’hi desenvolupin. Alhora, haurà d’arbitrar les mesures que facilitin el creixement de la xarxa de ciutats que no formen la conurbació metropolitana de Barcelona i redueixin el creixement de la metròpoli barcelonina.

Evitar la fragmentació dels espais naturals

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

3 Comentaris al tema "Tema 30502 – La planificació territorial"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Per poder aconseguir aquest objectiu és molt important tenir present la creació d’un organisme per centralitzar tot tipus d’informació sobre el territori i poder gestionar-la correctament amb sistemes informàtics i així poder prendre les decisions adequades.
Una de les coses més importants és fer-la participativa a les persones que viuen en el territori, i així poder millorar la relació administració-ciutadania, un bon exemple és aquesta plataforma que heu engegat amb aquest Congrés.

Crec que el segon paraf d’en joansm es la clau fer-la participativa a la gent del territori

La planificació territorial no pot basar-se en criteris econòmics del benefici dels propietaris. Ha de cercar l’equilibri entre la preservació natural i l’ús social.
El creixement fent illes preservades no donen cap valor natural en si mateix, cal cercar les connectivitats entre espais naturals i restringir el creixement urbanístic a un model poc expansiu horitzontalment i cohesionat amb els nuclis urbans existents.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència