Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40004 – Globalització i decisions locals

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.00 Introducció D.00.1 Els reptes econòmics D.00.1.1 Els reptes econòmics Temes

Queden lluny els temps en què pensàvem que els països es dividien entre “desenvolupats” i “en vies de desenvolupament”. Ara sabem que també hi ha països que retrocedeixen. Essent molt cert que massa vegades hem fet coses que han empitjorat la seva situació, també és cert que, encara que la globalització exigeix determinats acords globals que siguin acceptats per tothom -per lluitar contra el canvi climàtic, eradicar els paradisos fiscals, impedir el dumping fiscal i social i els desequilibris macroeconòmics-, a cada indret del planeta el nivell de benestar compartit que hi ha és fonamentalment resultat de les pròpies decisions.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 40004 – Globalització i decisions locals"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Un consum responsable i conscient per part d’una societat formada, culta i implicada és una peça important per contribuïr, si més no, a promoure el canvi de model i a combatre la injustícia. La compra o no compra d’un bé o servei és un “vot” que accepta o rebutja el que hi ha al darrere. Comprar productes de proximitat, de temporada, ecològics, o de comerç just. Banca ètica. Consumir energies renovables. Si ho fem cada cop més gent, fins a ser la gran majoria de la societat, el canvi és imparable. Pensem de forma col·lectiva i intel·ligent.

Nosaltres (Catalunya) som massa petits per a “arreglar el mon”, però podem, individual i col·lectivament, prendre decisions que afavoreixin els canvis globals desitjables: evitar o directament boicotar als que practiquen dumping social i fiscal, paraísos fiscals i desequilibris; col·laborar activament amb aquells que es comporten de forma racional i ètica. Si a curt termini el preu a pagar és cost més alt de productes i serveis, serà una bona inversió a llarg termini.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència