Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 20309 – El paper de la immersió lingüística

categoria

B Una societat cohesionada B.03 Cultura, educació, llengua i coneixement B.03.1 Cultura i llengua B.03.1.1 Cultura, llengua i cohesió social Temes

Avui en dia, la llengua catalana té una presència social minoritària en les grans conurbacions, cosa que provoca que la darrera onada d’immigrants s’hagi socialitzat majoritàriament en castellà i no pas en català, excepte els més joves gràcies al sistema d’immersió lingüística a l’escola. La gran majoria dels ciutadans de Catalunya, parlin la llengua que parlin a casa seva, són conscients de la necessitat de normalitzar la situació del català com element vital de la identitat col·lectiva i com a garantia per a construir una societat cohesionada.

Valora:
[Vots: 5 Puntuació: 5]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 20309 – El paper de la immersió lingüística"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

La llengua catala ha de ser l’eix vertabrador de la societat. A banda de protegir-la legalment, cal prestigiar-la socialment de forma que tothom la consideri necessària per ser acceptat a nivell social.
Cal ser mes estrictes en l’aplicació de la llei de politica linguistica.

Des del punt de vista legal o formal, crec que cal deixar-ho tan senzill com això: 1) Tot ciutadà té el dret d’ésser atès en català i de fer-ho servir amb total llibertat. 2) Tot servidor públic té el deure de saber el català, com a mínim al nivell necessari per a atendre el ciutadà (del punt anterior).

Crec que això garanteix el màxim de llibertat individual; a partir d’aquí és qüèstió de cultura individual i col·lectiva – el coneixement és sempre una avantatge i mai un problema.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència