Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40910 – El frau fiscal

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.09 Els sectors públic, privat i social D.09.5 El sistema fiscal D.09.5.1 Sistema fiscal català Temes

temes relacionats

frau fiscal ,sistema fiscal

Cal un sistema fiscal que els ciutadans reconeguin com a propi, cosa que només succeirà quan l’Estat sigui percebut com el millor instrument, i el més eficient, per gestionar els afers col·lectius. Només així podrem aconseguir la reducció al mínim del frau fiscal. Hi ha un gran consens en la necessitat de reduir l’evasió i l’elusió fiscals a nivells homologables amb les dels països més endreçats del món, imitant les pràctiques d’aquells països.

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 40910 – El frau fiscal"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

El problema de frau fiscal és llargament cultural. En països on l’estat és hostil (com aquí), o ho ha sigut durant molt de temps (e.g. Grècia sota el domini turc), el frau fiscal és percebut com una mena de resistència a la força d’ocupació. El problema (que tindrem, segurament) és fer un canvi de pensament col·lectiu un cop l’estat deixi de ser hostil (perquè serà nostre propi). La solució és aconseguir que defraudar sigui una vergonya, rebutjada socialment.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència