Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 51105 – Drets democràtics

categoria

E La governança E.11 La sobirania E.11.1 Sobirania i ciutadania E.11.1.1 Sobirania i ciutadania Temes

Probablement, l’arrel ideològica d’aquesta laminació dels drets democràtics es troba en el pensament únic i en l’exigència de lideratges forts que s’està imposant des del neoliberalisme més radical i que es basa en negar l’existència d’alternatives a les polítiques aplicades i en defensar que només hi ha una via d’anàlisi i de solució amb la intenció, cada cop menys dissimulada, de demostrar que no cal triar i que, en el fons, la democràcia és innecessària. Sota aquesta premissa, el govern esdevé una pràctica tecnocràtica, que cal deixar en mans d’experts designats per organismes especialitzats i no pas per una població que se suposa desconeixedora dels autèntics mecanismes de funcionament. Més encara, des del pensament únic es propugna la major agilitat dels mètodes de govern jerarquitzats propis de les empreses privades (que han dut a nombroses fiascos en els darrers anys), i es combat contra els mecanismes de presa de decisions dels sistemes participatius i electius, que es presenten com a feixucs i ineficaços.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 4]

Feu un comentari

2 Comentaris al tema "Tema 51105 – Drets democràtics"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

No trobo correcte abusar de la palabra “liberal” i “liberalisme”. M’en considero, segons la definició original – aquell qui està a favor de la llibertat, personal i col·lectiva. En que descriu aquest paràgraf no és cap liberalisme (ni “neo”, ni “arqueo”), sinó dictadura pura i simple.

Hem d’acabar amb aquest sistema salvatge, que només obeeix a les exigències de l’IBEX35 i demés… Els ciutadans no sóm ignorants i qui ens governa ha d’estar al nostre servei: haurien de ser servidors públics. Ara materix la majoria de la ciutadania som els seus esclaus. No comptem per res, només per a treuren’s els nostres diners (renda desequilibrada, impostos injustos, factures de serveis bàsics abusives, corrupció urbanística, corrupció bancària, etc). Hem de crear un model on la ciutadania recuperi la sobirania i on pugui, mitjançant ILPs i Referèndums vinculants (que es puguin tirar endavant amb un percentatge petit de… Més informació »;
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència