Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10118 – Democratitzar la UE

categoria

A Catalunya al món A.01 Els principals reptes del segle XXI A.01.1 Els reptes a escala mundial A.01.2.2 Consolidació i democratització de la Unió europea Temes

temes relacionats

democràcia ,Unió Europea

Aquestes pràctiques han fet créixer els partits xenòfobs i antieuropeistes. Les actuals forces d’àmbit europeu no tenen programes d’abast europeu; no hi ha correspondència entre els programes i les estratègies europees i estatals. Aquesta situació afavoreix als lobbys empresarials i el manteniment de l’statu quo continental. Cal democratitzar l’estructura política de la Unió Europea; delimitar clarament les competències que li corresponen; atorgar un paper legislatiu al Parlament Europeu per tal que actuï com un veritable Parlament federal i escolli la Presidència de la Unió.

Valora:
[Vots: 3 Puntuació: 5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10118 – Democratitzar la UE"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Estic totalment d’acord, s’ha d’impulsar el federalisme i la defensa de la llibertat i dels drets fonamentals dins tot el marc europeu. Les decisions haurien de ser vinculants i s’hauria de potenciar la participació de tots els membres, escoltar i comptar amb totes les opinions.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència