Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 10115 – De l’eix Atlàntic al Pacífic

categoria

A Catalunya al món A.01 Els principals reptes del segle XXI A.01.2 Els reptes a escala europea A.01.2.1 Introducció Temes

El desplaçament de l’eix atlàntic cap a l’eix del Pacífic obliga Europa a plantejar el seu futur polític, econòmic, cultural, etc. Europa no pot dubtar d’ella mateixa, del que ha assolit a les darreres dècades, i ha de ser capaç de consolidar un model de futur propi en el nou ordre mundial. En canvi la Troika ha imposat fortes retallades a l’estat del benestar i salarials als països deutors, en especial a Grècia i a Espanya per fer front a la crisi de l’euro. La crisi de l’euro ha empobrit amplis sectors de les classes treballadora i mitjana. Malgrat tot, els països de la Unió Europea representen el model més avançat del món en drets socials, llibertat i democràcia, de prosperitat econòmica i equilibri social, de cultura i capacitat tecnològica, de respecte al medi natural. Tot i el funcionament desesperant de la Unió Europea el seu model de societat és un exemple a seguir per garantir el futur de l’espècie humana.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 4]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 10115 – De l’eix Atlàntic al Pacífic"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Però si aquest model no es reafirma, es defineix, es comparteix, es construeix cada dia, tenim el perill de fer desaparèixer allò que podria ser un referent per a altres països.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència