Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 40810 – Creixement demogràfic i llocs de treball

categoria

D Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient D.08 Model productiu i repartiment de la riquesa D.08.2 La demografia D.08.2.1 Creixement demogràfic i conseqüències Temes

Aquests contrastos no tenen gaire a veure ni amb la fertilitat (Espanya i Catalunya tenen unes de les fertilitats més baixes del planeta), ni amb la política immigratòria (que és comú a la Unió Europea i al conjunt espanyol), ni amb el nivell de vida (com posen de manifest els exemples triats), ni amb la posició geogràfica (el país de més creixement és Irlanda).

 Tot sembla indicar que el creixement demogràfic és, a Europa, una conseqüència de la política de creació de llocs de treball, i del seu èxit. Aquells països que reïxen a l’hora de crear-ne molts, han de recórrer a la immigració per ocupar-los. Espanya dins d’Europa, i Catalunya especialment, es constitueixen en pols d’atracció d’immigració perquè són economies que, a llarg termini, es caracteritzen per crear molts llocs de treball (contra el pensament popular majoritari).

Valora:
[Vots: 0 Puntuació: 0]

Feu un comentari

Sigues el primer a deixar un comentari!

Notificació de
wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència