Congrés Participatiu Catalunya i Futur

Tema 30005 – Catalunya, una xarxa de ciutats

categoria

C L'Equilibri amb la natura C.00 Introducció C.00.1 Les bases de l'equilibri amb la natura C.00.1.1 Les bases de l'equilibri amb la natura Temes

temes relacionats

Catalunya ,regions ,xarxa de ciutats

Malgrat que subsisteixen alguns elements diferenciadors que no podem qualificar com a barreres o diferències de tracte, avui ja no podem parlar de la Catalunya urbana i de la Catalunya rural de la mateixa manera que no massa anys enrere. Més enllà de la Regió 1, amb Barcelona i la seva gran àrea metropolitana, avui Catalunya també s’explica com una gran xarxa de ciutats petites o mitjanes que juguen el paper de centres comercials i de serveis per als habitants de la seva pròpia comarca i per als de les comarques veïnes. És el paper de ciutats com Girona, Lleida i Tarragona, enfortides per l’estructura provincial provinent de mitjans del segle XIX, però també de ciutats com Figueres, Vic, Manresa, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Reus i Tortosa. Totes aquestes ciutats, de forma exclusiva o compartida ―Reus amb Tarragona; Vilafranca amb Vilanova i la Geltrú o Figueres amb Girona―, representen els centres neuràlgics de regions que abasten diverses comarques i que articulen el territori català en l’actualitat.

Valora:
[Vots: 1 Puntuació: 5]

Feu un comentari

1 Comentari al tema "Tema 30005 – Catalunya, una xarxa de ciutats"

Notificació de
Ordenat per:   més nous | més vells | més votats

Des del punt de vista social i/o cultural, no hi ha gairebé cap diferència perceptible entre les zones urbanes i rurals, almenys aquelles relativament pròximes a les grans ciutats. Per exemple, la proporció de persones amb estudis superiors és probablement igual si fa no fa en Sallent que en Barcelona. És una gran avantatge.

wpDiscuz

Cerca

Estructura ponència